Over ons

Villa Lucia

  Geschiedenis

Villa Lucia
Anno 1911

Burgmeester Antonius Mol (1862-1926) liet in 1911 deze woning bouwen. Meteen na de bouw stelde burgemeester Mol de woning tijdelijk beschikbaar aan de toenmalige gemeente arts Koch die zich recentelijk in Rucphen had gevestigd. Na 1921 woonden in het pand ook de burgemeesters Crusio (1922-1934) die het pand flink liet opknappen en het naar zijn (enige) dochter “Villa Lucia” noemde, burgemeester Letscher (1934-1937 en burgemeester van Buitenen (1937-1945). Van Buitenen is echter na 1 jaar verhuisd naar de nieuwe ambtswoning aan de St Martinusstraat 39 te Rucphen. Vanaf die tijd is het pand in particuliere handen. Op 2 November 2020 heb ik deze woning gekocht met als doel zoveel mogelijk mensen te laten genieten van de rust en de sfeer die het pand uitstraalt. Na een flinke opknapbeurt en een sfeervolle styling is de woning nu omgetoverd tot een Bed & Breakfast, de eerste in Rucphen!  Ik hoop u snel eens te mogen verwelkomen.. 

Willeke 

 

Villa-Lucia
ontbijt-serre
Salon voor
Gezellige bank
Salon met eettafel
Buffetkast
Ontbijt buffet
Coffee corner
Keuken
Huisbar
Hal
Bankje in de hal
salon-voor2
Serre
previous arrow
next arrow
Villa-Lucia
ontbijt-serre
Salon voor
Gezellige bank
Salon met eettafel
Buffetkast
Ontbijt buffet
Coffee corner
Keuken
Huisbar
Hal
Bankje in de hal
salon-voor2
Serre
previous arrow
next arrow

Gastvrijheid staat hoog in het vaandel!

Ik ontvang u graag persoonlijk in Villa Lucia  voor een warm welkom en het overhandigen van de sleutels.  Niet alleen uw gehuurde kamer(s) maar ook de gezellige salon met houtkachel, serre en tuin staan helemaal tot uw beschikking. 

Uw Host

Willeke Fiere

Al bijna 30 jaar ben ik samen met mijn partner John zelfstandig ondernemer in de watersport. Het contact met onze gasten geeft me veel energie, ik ben een echt mensen-mens. Toen Villa Lucia op mijn pad kwam wist ik het meteen, dit huis vraagt om een bijzondere bestemming. Ik zag het als kans mijn passie voor historische panden te combineren met mijn jarenlange ervaring in de recreatiebranche  Het is zo leuk nog eens iets anders te doen met je talenten. Ik kijk er nu al naar uit u te mogen ontvangen in dit sfeervolle pand…

Bezoek Villa Lucia

Reserveer de villa nu!

 

Raadhuisstraat 82 in Rucphen, NB
info@vakantiehuisvillalucia.nl